Simon van der Veer

Simon van der Veer

Simon van der Veer helpt opdrachtgevers met strategie- en organisatieontwikkeling. Hij geeft lezingen over thema’s als high performance organisaties, cultuurverandering, leiderschap, innovatie en nieuwe organisatievormen (o.a. agile, zelfsturing, scrum).
Simon is zich er heel goed van bewust dat verandering niet opgelegd kan worden. Hij gaat op zoek naar de gedeelde ambitie, onderzoek waar de energie zit en ga dan samen met de betrokkenen de aanpak ‘op maat’ maken. Met zijn creatieve en aanstekelijke aanpakken zorgt hij er voor dat mensen in beweging komen en het enthousiasme voelen.

Als verhalenverteller deelt Simon zijn kennis en ervaring over het effectief veranderen van organisaties en teams. Hij zorgt tijdens zijn lezingen altijd voor interactie en zorgt hiermee voor een échte beleving! Kenmerkend aan zijn werkwijze is zijn flinke dosis energie, pragmatisme, creativiteit en een snel-aan-de-slag mentaliteit.

In het boek Move before you’re ready (2016) richt hij zich op het lastige verandervraagstuk en deelt lessen hoe je de slagkracht van verbetering en vernieuwing kunt vergroten. Daarnaast schreef Simon de boeken: De organisatie draait door (2013) We presteerden nog lang en gelukkig (2011, beste managementboek van Vlaanderen in 2012) Animal Firm (2010, nr 1. managementboek van Nederland).