, , ,

Persoonlijk functioneren en onderhoud

De wetenschap achter optimaal persoonlijk functioneren

6

Wat is de psychologie achter de manier waarop jezelf en je omgeving functioneert? Tijdens deze seminar leer je in te spelen op de persoonlijkheden van jouw medewerkers en ontdek je nieuwe manieren om effectiever te werken.

14 december 2017
09:00 - 17:00
Bar Beton
Rijnsweerd
995,00 excl. btw
1
Dag
4
Uren
45
Minuten

Evenement informatie

Persoonlijk functioneren en onderhoud

Tijdens het seminar Persoonlijk functioneren en onderhoud krijg je van toptrainer René Diekstra, emeritus hoogleraar Psychologie aan de universiteit Leide, wetenschappelijke inzichten waardoor je effectiever gaat werken en andere beter kunt aansturen.

Vergroot je psychologische kennis

Door je psychologische kennis te vergroten begrijp je na afloop van het seminar Persoonlijk functioneren en onderhoud waarom jouw aansturing bij de ene medewerker zorgt voor succes en bij de ander niet. Waarom de een doorlopend beren op de weg ziet waarvan de ander zonder enig probleem doorgaat met het oplossen van die obstakels. En je leert niet alleen je omgeving maar ook jezelf beter te coachen.

Kijk naar je eigen waarnemingen en vooroordelen

De dag begint met het onderdeel ‘Wij zijn onze gedachten’, waarin je onder leiding van Diekstra kijkt naar je eigen waarnemingen en vooroordelen. Hierna ga je verder met een verkenning van je brein in het blok ‘ik kan denken/voelen wat ik wil’. Wat is de ABC van relatief – emotioneel denken en in welke denkvalkuilen je (mogelijk) tuint staan hierbij centraal.

In het derde gedeelte ga je in op je eigen persoonlijkheid. Waar is deze door gevormd en bestaat deze uit? Daarbij spreekt de emeritus hoogleraar over de mogelijkheden om uw persoonlijkheid te ‘resetten’.

In het laatste gedeelte van de dag (zelfkennis op de werkplek) ga je in op de mogelijkheden om je nieuw opgedane kennis in de normale gang van zaken te integreren.

Ik kan denken/voelen wat ik wil

Je ontvangt na afloop gratis het boek ‘Ik kan denken/voelen wat ik wil’. Hierin bespreekt emeritus hoogleraar René Diekstra de werking van je gedachten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je emoties je minder sturen.

Programma

Donderdag 14 december 2017
09:00 - 09:30
Ontvangst en koffie
Blok 1
Wij zijn onze gedachten. Leren waarnemen wat je denkt en wat dat teweegbrengt, de aard van onze vooroordelen, systeem I en systeem II denken, waarnemen en de macht van heuristieken en biases, debiasing en de zin en onzin van therapie en training
Intermezzo
Piekeren: een kwestie van dosering
Blok 2
Ik kan denken/ voelen wat ik wil, denkvalkuilen (thinking traps), de kaarten in ons brein, het ABC van rationeel - emotief denken, automatisch zelf saboterende en irrationele gedachten, welke overtuigingen belemmeren je succes op welk gebied dan ook en hoe buig je deze overtuigingen om?
Intermezzo
De verboden emotie
Blok 3
Over persoonlijkheid(ontwikkeling), rationele zelfanalyse: een realistische kijk op je persoonlijkheid, erfelijkheid en persoonlijkheid, wat is persoonlijkheid en welke is je persoonlijkheid? Jong geleerd is oud gedaan, problemen, persoonlijkheid en situatie, hoe kun je jezelf ‘resetten’?
Intermezzo
Als de hond van Pavlov had kunnen denken
Blok 4
Zelfkennis op de werkplek - jezelf en de ander, de ander leren zien zoals deze is en niet zoals je bent, ken je organisatie is vooral ken haar afweermechanismen, hoeveel aan Machiavelli huist er in je? Hoe weerstand om te buigen in medewerking, omgaan met emoties, leidinggeven aan ‘vreemde vogels’
17.00
Einde

Tickets

Prijs

995,00 excl. btw

Aantal
Groepsarrangementen op aanvraag
Je kunt maximaal 4 tickets bestellen. Klik hier om een groepsarrangement aan te vragen.

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Marloes van As

Opleidingsadviseur

06 - 450 42 351

Locatie & Route

Bar Beton
Pythagoraslaan 101
3584BB Rijnsweerd, Utrecht

Organisator

Focus Learning Journeys
Logo Focus Conferences