, ,

Nationale Overname Dag 2019

Alles over het (ver)kopen van een bedrijf in één dag!

De Nationale Overname Dag 2019 is de plek om te leren over overnames en tegelijkertijd potentiële (ver)kopers te leren kennen. Met 200 deelnemers het grootste event voor bedrijfsovername in Nederland.

Wanneer?
31 oktober 2019

Waar?
Hotel Houten

Prijs?

299,00 excl. btw

Je kunt maximaal 4 tickets bestellen. Klik hier om een groepsarrangement aan te vragen.

Nationale Overname Dag 2019

De Nationale Overname Dag is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé dag in het jaar voor kopers en verkopers van bedrijven om te leren en te netwerken. Door een mix van investeerders en bedrijfseigenaren samen workshops te laten geven is deze dag gevuld met waardevolle leermomenten van beide kanten van de tafel. Door de ruime mogelijkheden om te netwerken maken ondernemers en investeerders snel en eenvoudig met elkaar contact op de Nationale Overname Dag.

Na de dagopening is het woord aan dagvoorzitter Cindy de Koning die in gesprek gaat met Peter Rikhof. Hij is algemeen directeur van Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. Hierna zal Boris Veldhuijzen van Zanten, oprichter van The Next Web (TNW) vertellen over dat hij dit voorjaar een meerderheidsbelang van zijn bedrijf heeft verkocht aan The Financial Times Group om samen internationaal verder te kunnen groeien.

Keuze uit 8 overname workshops

Daarna zijn er drie rondes met workshops: volledig naar eigen keus in te richten. In totaal zijn er 8 workshops waar je uit kan kiezen:

 1. Wat is een bedrijf waard?
  Zowel bij de aankoop als bij de verkoop van een bedrijf is één van de meeste gestelde vragen: wat is dit bedrijf waard? In deze workshop zal uitgebreid worden ingegaan op de belangrijkste waarderingsmethodes, het verschil tussen waardering en prijs en waarom je altijd door de bril van een koper naar de waarde van een bedrijf moet kijken.
 2. Hoe maak je een bedrijf verkoopklaar?
  Een investeringsmaatschappij kan op verschillende manieren een rol spelen de overname of (gedeeltelijke) verkoop van een bedrijf. Van het mede-financieren van een MBI/MBO tot een pre-exit of zelfs een volledige overname: er zijn verschillende constructies mogelijk. Maar waar ligt de toegevoegde waarde van zo’n investeerder?
 3. Een succesvolle deal
  In de huidige overnamemarkt is de concurrentie groot: private equity partijen en strategische kopers zijn actiever dan ooit. Juist in deze marktomstandigheden is creativiteit nog belangrijker geworden en zijn zaken als netwerk, overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden cruciaal voor het vinden van een geschikt bedrijf om over te nemen en het slagen van de deal.
 4. Succesvol opvolgingstraject via een MBI
  Of je nu een bedrijf ter overname zoekt of juist opvolging voor je eigen bedrijf: in deze workshop staat het specifieke proces van de Management buy in (MBI) centraal. Hoe kun je je als MBI-er of verkoper verzekeren van een succesvol opvolgingstraject?
 5. Juridische tips
  Welke juridische aspecten komen er allemaal kijken bij het kopen en verkopen van een bedrijf? Wat zijn de belangrijkste (juridische) contracten, welke strategie volg je en hoe bereid je die voor, en waar moet je op letten bij lastige zaken als exclusiviteit en garanties & vrijwaringen?
 6. Fiscaliteit bij verkoop
  Wat zijn de belangrijkste fiscale aandachtspunten bij een fusie, overname of bedrijfsverkoop? Welke mogelijkheden zijn er om binnen een familie het bedrijf fiscaal vriendelijk over te dragen?
 7. Hoe vind ik een geschikt bedrijf?
  Een bedrijf overnemen is over het algemeen interessanter dan een bedrijf starten. Je stapt in een rijdende trein; producten, klanten, cashflow: het is er allemaal al. Maar hoe vind je nou een (geschikt) bedrijf? En als je een bedrijf gevonden hebt: waar moet je dan allemaal op letten om te kunnen bepalen of het ook een geschikt bedrijf voor jou is?
 8. Hoe verkoop ik een bedrijf?
  Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een bedrijf? Van het bepalen van een goede vraagprijs, het vinden van een geschikte koper tot een slimme onderhandelingsstrategie. In deze workshop word je uitgebreid bijgepraat over waar je als verkoper allemaal mee van doen krijgt als je jouw bedrijf gaat verkopen.

De dag wordt afgesloten onderhandelingsspecialist George van Houtem. Hij vertelt je aan de hand van concrete voorbeelden wat je wel – en vooral niet – moet doen om maximale resultaat uit je deal te halen.

Dit evenement is inclusief lunch, documentatie en diner-buffet na afloop.

Wat zeggen oud-deelnemers over de Nationale Overname Dag?

“Ik heb hier vorig jaar een ondernemer ontmoet die zich inmiddels heeft ingekocht in mijn bedrijf.”

“Goed georganiseerd, interessante sprekers. Kom de volgende keer zeker terug.”

“Veel praktische informatie en in korte tijd een aantal nuttige contacten opgedaan. Een welbestede middag.”

Donderdag 31 oktober 2019
11:30 - 12:15
Ontvangst met lichte lunch
12:15 - 12:25
Overnamemarkt 2018: door dagvoorzitter Cindy de Koning en Brookz hoofdredacteur Peter Rikhof
12:25 - 12:50
Boris Veldhuijzen van Zanten, oprichter van The Next Web (TNW) vertelt over dat hij dit voorjaar een meerderheidsbelang van zijn bedrijf heeft verkocht aan The Financial Times Group om samen internationaal verder te kunnen groeien.
13:00 - 13:50
Eerste ronde workshop
14:00 - 14:50
Tweede ronde workshop
15:00 - 15:30
Pauze
15:30 - 16:30
Derde ronde workshop
16:45 - 17:15
Dirty tricks van het onderhandelen door onderhandelingsexpert George van Houtem
17:15 - 19:00
Borrel & diner-buffet (filevrij naar huis)

Wat zeggen andere deelnemers

“Ik heb hier vorig jaar een ondernemer ontmoet die zich inmiddels heeft ingekocht in mijn bedrijf.”

,

“Goed georganiseerd, interessante sprekers. Kom de volgende keer zeker terug.”

,

“Veel praktische informatie en in korte tijd een aantal nuttige contacten opgedaan. Een welbestede middag.”

,

Hotel Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten, Utrecht

Organisator
Brookz
brookz logo goed

Je krijgt via plenaire sessies & 8 verschillende workshops praktische informatie over de belangrijkste
aspecten van een overname of bedrijfsverkoop: het vinden van een koper of verkoper,
bedrijfswaardering, overnamefinanciering en juridische en fiscale aspecten.

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712