, , , , , , , , , , ,

Collegereeks Psychologie voor managers

Welke psychologische afweermechanismen hanteren mensen en hoe ga je hiermee om? Een karaktervolle collegereeks over menselijk gedrag en jouw invloed daarop.

34

Van stresskippen tot haantjesgedrag: hoe reageer je als manager op irrationeel gedrag van collega’s. In elf colleges leer je van topsprekers gedrag te verklaren én te beïnvloeden.

Wanneer?
17 sept. t/m 18 dec. 2018

Waar?
De Horst 1, Driebergen

Vanaf:
2.995,00 excl. btw
Prijs?

Collegereeks
Boekenpakket Wissen
Je kunt maximaal 4 tickets bestellen. Klik hier om een groepsarrangement aan te vragen.

Collegereeks Psychologie voor managers

Mensen zijn ingewikkelde wezens. Van stresskippen tot haantjesgedrag: hoe ga je als manager om met irrationeel gedrag van collega’s? In elf colleges leer je van topsprekers gedrag te verklaren én te beïnvloeden. Krijg inzicht in ‘ongrijpbare’ processen en leer de psychologie achter conflicten, samenwerkingen en beïnvloeding.

Topsprekers op het gebied van psychologie

De sprekers zijn stuk voor stuk topexperts op het gebied van psychologie. Ze vertalen de theorieën van klassiekers als Freud, Adler, Maslow of Jung naar de hedendaagse werkvloer. Krijg antwoord op vragen als:

  • Welke psychologische aspecten spelen een rol bij verandering en in hoeverre kunnen mensen veranderen?
  • Wanneer werkt prestatiebeloning wél en wanneer niet?
  • Wat is de beste manier om te beslissen?
  • Kun je je medewerkers sturen richting méér zelfkennis?
  • In hoeverre kun je je managementstijl veranderen?
  • Hoe krijg je alles gedaan bij anderen?
  • Hoe reduceer je negatieve stress in je organisatie?

De kans is groot dat je niet specifiek bent opgeleid in de psychologie. En dat is jammer, want je werk zou er een stuk makkelijker en leuker door worden. Met deze collegereeks krijg je meer zelfkennis en inzicht in hoe mensen leren en wat hun drijfveren en motieven zijn. Na afloop kun jij effectiever inspelen op verschillende persoonlijkheden en situaties en weet jij hoe je collega’s kunt beïnvloeden.

Voor wie zijn deze psychologie colleges bedoeld?

Deze colleges zijn bedoeld voor alle leiders die een team of organisatie aansturen. Voor hen die gefascineerd zijn door de vraag hoe ze mensen kunnen doorgronden en in beweging kunnen krijgen.

Extraatje bij deelname

Bij deelname krijg je een leuk cadeautje: een jaarabonnement op Psychologie Magazine en het boek ‘Mensenkennis werkt’. Wil je nog meer lezen? Dan kun je ook nog een extra boekenpakket bestellen. Het pakket bevat boeken van de sprekers en wordt uitgereikt bij het eerste college. De kosten voor dit pakket bedragen €286,68 (exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen door de uitgever).

Seminar Persoonlijk Onderhoud

De collegereeks kan samen met de Seminar Persoonlijk Onderhoud van prof. dr. René Diekstra worden besteld. Het is ook mogelijk om je apart in te schrijven voor de collegereeks of voor alleen het seminar. Voor die laatste optie verwijzen we je graag door naar de aparte event-pagina. Als je dit seminar in combinatie met deze reeks colleges afneemt ontvang je €495,- korting.

PE-uren

Deze collegereeks levert je 28 PE-uren op. Volg je bovendien het seminar ‘Persoonlijk onderhoud’, dan krijg je hiervoor 6 PE-uren en kom je dus uit op 34 PE-uren.

Let op: Psychologie voor managers vindt 1x per jaar plaats, zorg dat je er bij bent.

Maandag 17 september 2018
16:00 - 19:00
1e college: Toppsychologen voor topmanagers (Prof. dr. René Diekstra) | Waarom Freud, Jung en Adler nog altijd actueel zijn voor wie effectief wil leidinggeven.
Maandag 24 september 2018
16:00 - 19:00
2e college: Onbewust nadenken & de psychologie van geluk (Prof. dr. Ap Dijksterhuis) | In hoeverre bepalen omstandigheden je geluk?
Donderdag 4 oktober 2018
16:00 - 19:00
3e college: De wetenschap van overtuigen en beïnvloeden (Prof. dr. Robert Cialdini) | Wetenschappelijk onderzoek wordt op aanstekelijke wijze vertaald naar de dagelijkse praktijk. Ook presenteert hij een scala aan beïnvloedingswapens waarmee ook jij een meester kan worden in het overtuigen, of je nu vertegenwoordiger, manager, verpleger of beleidsmaker bent.
Maandag 8 oktober 2018
16:00 - 19:00
4e college: Organisatiepsychologie voor leiders (Prof. dr. Marc Buelens) | In dit college reflecteert Marc over leiderschap, gedrag en organisatiepsychologie. Thema’s die hem nauw aan het hart liggen.
Maandag 29 oktober 2018
16:00 - 19:00
5e college: Bonussen, motivatie en succes (dr. Kilian Wawoe) | Wawoe begon een onderzoek naar de werking van bonussen en constateerde dat ze vaak onjuiste prikkels geven. Er is een groot verschil in wat managers vinden van hun medewerkers en wat ze belonen. Wat motiveert mensen?
Maandag 5 november 2018
16:00 - 19:00
6e college: De psychologie van samenwerken (prof. dr. André Wierdsma) | Accepteer dat je als manager iedere dag opnieuw stelling moet nemen en positie moet kiezen. We beschadigen elkaar steeds, maar dat hoort erbij, want geen mens is hetzelfde. De kunst is die kwetsuren niet te laten broeien tot er een bom barst of zaken fout gaan. Maak juist moeilijke verschillen bespreekbaar, anders zitten we tot in lengte van dagen vast in de drama driehoek.
Maandag 12 november 2018
16:00 - 19:00
7e college: De wetenschap van veerkracht (dr. Michael Portzky) | Wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer over het belang van veerkracht. Is veerkracht een persoonlijkheidskenmerk of iets wat door onze omgeving wordt beïnvloed? n dit college legt hij in begrijpelijke taal uit wat we moeten weten over veerkracht. Bovendien ontwikkelt hij een concreet en onmisbaar actieplan voor wie de schade die veroorzaakt is door stress en aanverwante problemen stap voor stap wil herstellen...
Maandag 19 november 2018
16:00 - 19:00
8e college: Vorm je hersenen, gebruik je talent (prof. dr. Margriet Sitskoorn) | De afgelopen twintig jaar hebben we door wetenschappelijk onderzoek ongelooflijk veel over de hersenen geleerd. Door allerlei ontwikkelingen op technisch gebied begrijpen we steeds beter hoe de hersenen van gezonde mensen werken en veranderen. Hoe kun je ingrijpen in het brein en jezelf of anderen laten ontwikkelen in een vooraf gekozen richting zonder gebruik te maken van medicijnen, neurochirurgie of electro - magnetische stimulatie.
Maandag 26 november 2018
16:00 - 19:00
9e college: Werken in een hyperconnectieve wereld (prof. dr. Theo Compernolle) | Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. In dit college toont Theo welke breinboeien onze hersenen vandaag in een verstikkende klemgreep houden en hoe we ze kunnen ontketenen om het beste uit ons brein te halen. Je verbetert jouw cognitieve performance met 20 - 50%.
Donderdag 30 november 2017
16:00 - 19:00
Elke Geraerts was een van de jongste promovendi ooit in Nederland. Ze was werkzaam aan de Universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. In 2012 ontving Elke de award 'Slimste vrouw van Nederland'.
Maandag 10 december 2018
16:00 - 19:00
11e college: De psychologie van gedragsverandering (prof. dr. Rick van Baaren en Dr. Matthijs van Leeuwen) | Rick heef gedragsverandering op de kaart gezet in Nederland en is er mede schuldig aan dat mensen er volop enthousiast en in groten getale mee aan de slag zijn gegeaan. Hij is een echte kwartiermaker en ziet eerder waar het veld heen gaat/moet dan een ander. Matthijs geeft samen met Rick dit duo-college. Een docent in hart en nieren: meedogenloss op kwaliteit en objectiviteit, maar altijd met oog voor de praktijktoepassing.
Dinsdag 18 december 2018
9:30 - 17:00
Masterclass: Persoonlijk onderhoud (Prof. dr. René Diekstra) | Wie onderhoudend is voor zichzelf is dat meestal ook voor anderen. Hoe goed ken je jezelf? Hoe controleer je jouw emoties? Hoe kun je gedachten ombuigen? Je bent niet je brein, maar je bent je gedachten!

Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen Driebergen, Utrecht

Organisator
Focus Learning Journeys
Logo Focus Conferences

Marloes van As

Opleidingsadviseur

020 - 262 0700