, , , , , , , , ,

De psychologie van het motiveren

Motivatiepsychologie op de werkvloer

6

Slimmere, betere én goedkopere manieren om mensen beter te laten presteren. Dat is de psychologie van het motiveren.

Uitverkocht
Wanneer?
22 juni 2017

Waar?
Spant!

Uitverkocht

De psychologie van het motiveren

Motivatie is alles bepalend. Intrinsiek gemotiveerde werknemers presteren beter, zijn minder gevoelig voor burn-outs, zijn positiever over de organisatie en dragen meer bij aan het succes van jouw organisatie. Genoeg redenen om jezelf onder te dompelen in de wereld van motivatiepsychologie!

Mechanisme achter motivatiepsychologie

Het motiveren van medewerkers is een belangrijke taak van jou als leidinggevende. Het is lastig om dat voor iedereen goed te doen. Zeker als je niet precies weet wat er ‘tussen de oren’ gebeurt als je probeert iemand tot betere prestaties te brengen. Wat drijft iemand nou écht? Hoeveel invloed heb je daar als leidinggevende op? Pittige vragen! Maar er zijn meer antwoorden dan je nu denkt. De psychologie ontdekt steeds meer mechanismen achter menselijke motivatie. Jammer genoeg druppelt die kennis nog maar mondjesmaat door tot de wereld van leidinggevenden. En dat is zonde.

Slimmere manieren om werknemers beter te laten presteren

In dit event poetsen we die blinde vlek in één dag weg. Eén tipje van de sluier: motivatie heeft nauwelijks met geld te maken (behalve dan dat bonussen aantoonbaar averechts werken). Er zijn veel slimmere, betere en goedkopere manieren om mensen beter te laten presteren.

Heb jij het gevoel dat je mensen nog meer kunnen dan ze nu laten zien? Zorg dan dat je op de eerste rij zit!

Donderdag 22 juni 2017
Blok 1
Joris Luyendijk: Denk niet in doelen, denk in prikkels. Waarom professionals niet doen ‘wat ooit de bedoeling was’; De botsing tussen lange termijn doelen en korte termijn prikkels; Weeffouten in de wereld van bankiers, journalisten en politici; Gedrag veranderen? Kijk naar de prikkels!
Blok 2
Janka Stoker: ‘Momenten van de waarheid’ in motivatie. De impact van leiders op de motivatie van professionals; Dit doen leiders die hun mensen motiveren en in beweging krijgen; Wat zou jou motiveren om zélf de leiding te nemen?
Blok 3
Arend Ardon: Motivatie en verandering: niemand wil veranderd worden. Als je denkt dat 'ze niet gemotiveerd zijn', krijg je vanzelf gelijk; Veranderkracht is overal – maar je moet ’t wel zien; Nooit meer ‘uitrollen’ en ‘implementeren’.
Blok 4
Andreas Wismeijer: Breinvriendelijk motiveren. Primitieve breinprocessen bij hoogopgeleide kenniswerkers; We zijn veel intuitiever en impulsiever dan we denken (en willen); Zelfkennis als opstap naar motivatiekennis; Eerste hulp bij emoties.
Blok 5
Dan Ariely: Payoff: the hidden logic that shapes our motivation. Crash course ‘irrational thinking’ and motivation; What really makes us perform better? And makes us happier?; The IKEA effect and other striking insights on human motivation; Self motivation: hidden logics in persistence and procrastination.
Blok 6
Jim Stolze: Afsluiting

Spant!
Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum, Noord-Holland

Organisator
Denk Producties
denk-producties

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712

Wil je een overzicht van de beste evenementen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Events.