, , ,

Masterclass Management met Henry Mintzberg

Op een doordachte manier significante verbeteringen realiseren

Henry Mintzberg is één van 's werelds meest vooraanstaande denkers en sprekers op het gebied van management. Dit is een unieke kans om hem in Nederland te zien!

Uitverkocht
Wanneer?
08/11/2016

Waar?
Spant!

Uitverkocht

Masterclass Management met Henry Mintzberg

Tijdens de masterclass management met Henry Mintzberg krijgt u een dag lang de kans om te leren van één van ‘s werelds meest vooraanstaande denkers over leiderschap en management: Henry Mintzberg. Zijn blik op goed leiderschap (gewoon goed uitgevoerd management) is verplichte kost voor iedereen die economie of bedrijfskunde studeert.

Om van een goed manager een leider te worden is vooral niet teveel rekenwerk nodig volgens Mintzberg. Hij is professor aan de London Business School, Carnegie-Mellon University en INSEAD. Managers die alles willen uitrekenen: die zijn er volgens hem genoeg. Leiding geven is vooral ‘gewoon doen’. Hoe u dit ook kunt doen leert u in deze unieke kans om hem te zien. De laatste keer dat Mintzberg in Nederland een lezing gaf is alweer vijf jaar geleden.

Programma

Na de koffie start Mintzberg de dag met het doorprikken van ‘halve waarheden’ die desalniettemin tot het gewoon goed zijn uitgegroeid in het gedachtegoed van managers. Ook legt hij uit waarom ‘correctheid’ verkeerd kan zijn. Hierna geeft hij zijn visie op management afgetekend tegen de wetenschap en kunst. Volgens de vooraanstaande professor is het een beetje van beide maar vooral ook een vakmanschap.

Als de lunch is genuttigd vergezellen prof.dr. Ewald Engelen en Partij van de Dieren-lijsttrekker Marianne Thieme Mintzberg op het podium voor een paneldiscussie. Zij dagen de spreker uit om kritisch te kijken naar oeroude management-logica en hedendaagse trends. Hierna volgt een onderdeel over zelf-coaching. Als afsluiting van de dag kijkt Mintzberg naar de balans in de hedendaagse maatschappij: waarom vernieuwing verder moet gaan dan kijken naar politiek links, rechts en centrum.

n.b. de voertaal tijdens deze Masterclass is Engels

 

Dinsdag 8 november 2016
08:45 - 09:30
Registratie en koffie
09:30 - 11:00
Lezing 'Some half truths of managemen'
11:00 - 11:30
Coaching Ourselves: Changing Things: What and How
11:40 - 13:00
Lezing 'The Art, Craft, and Science of Managing'
13:00 - 14:00
Lunch
14:00 - 15:20
A provocative panel/workshop with questions
15:20 - 15:50
Coaching Ourselves: Silos and slabs
16:00 - 17:00
Rebalancing society – radical renewal beyond left, right, and center
17:00
Afsluiting en borrel

Wat zeggen andere deelnemers

“”

,

Spant!
Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum, Noord-Holland

Organisator
Focus Learning Journeys
Focus Learning Journeys

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712

Wil je een overzicht van de beste evenementen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Events.