, ,

Business Course: Working with Purpose

Onderzoek wat voor jou van waarde is en wat je nu nog mist in je werk en in jezelf

Word je overspoeld door een mix van enthousiasme en twijfel als je aan de toekomst van je carrière denkt? Tijdens deze business course neem je de tijd om erachter te komen wat voor jou het volgende niveau is dat je in je werk wilt bereiken.

Wanneer?
Start 8 november 2019

Waar?
The School of Life

Prijs?

2.500,00 excl. btw

Je kunt maximaal 4 tickets bestellen. Klik hier om een groepsarrangement aan te vragen.

Business Course: Working with Purpose

De meest onstuimige periode van je carrière ligt achter je. Je hebt richting gevonden, meer en meer verantwoordelijkheden gekregen en begint je te ontpoppen als een leider in je vak. Het gaat dus prima. Maar hoe verder?

Veel professionals voelen in deze fase een sterke behoefte om zich te verdiepen. Om betekenisvolle impact te maken en meer voldoening uit hun werk te halen. Om hun eigen missie te ontdekken en volgen, en anderen daarin op een bevlogen manier mee te nemen. Speciaal voor deze professionals heeft The School of Life deze course waarin je nadenkt over wie je bent en wie je wilt zijn. Je onderzoekt wat voor jou van waarde is en wat je nu nog mist in je werk en in jezelf. Je krijgt hulp om de stap te maken naar wat volgens jou een hoger niveau is, zodat je vol inspiratie weer aan de slag kunt gaan.

Stilstaan is vooruitgang

Het uitgangspunt van het programma is dat het voor je verder gaat, altijd goed is om even terug te kijken en de balans op te maken. Wat kan je leren van de afgelopen periode? Wat heb je nodig om volledig tot je recht te komen in je werk? Wanneer ervaar je geluk in je werk? En maak je impact? Maar ook: Wat zijn je valkuilen? Wat hebt je gemist in het werk dat je tot nu toe hebt gedaan? Welke offers wil je brengen voor succes?

Door serieus na te denken over deze vragen, voorkom je dat je dezelfde fouten nog een keer maakt. Je komt erachter welke beslissingen je moet nemen, welke betekenis je wilt ervaren en welke impact je wilt maken. Zodat je daarna weet wat je in de volgende fase van je werkende leven wilt leren en hoe je meer voldoening vindt in je werk.

De ervaring

Je volgt de business course met een groep van tien tot maximaal twintig deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij. Het is een afwisselend programma, waarin je zowel relevante theorie krijgt aangereikt uit de psychologie, filosofie en andere relevante vakgebieden, input krijgt voor opdrachten, de tijd neemt om zelf na te denken en leert van de ervaring van anderen. Je volgt vier programmadagen bij The School of Life, krijgt opdrachten om in de periode tussen de programmadagen te maken en ontvangt coaching.

Voor wie?

Deze business course is voor professionals, ondernemers en zelfstandigen die een aantal kilometers op de teller hebben en toe zijn aan de volgende stap in hun carrière en een verlangen hebben om meer betekenis te vinden in wat zij doen.

Kosten

De prijs van ‘Working with Purpose’ is €2500,- ex btw. Hiervoor krijg je:

 • 4 intensieve cursusdagen
 • 4 coachingsgesprekken
 • Koffie/thee van onze koffiebar
 • Verse lunches
 • Een borrel bij de start en aan het einde
Vrijdag 8 november 2019
09:30 - 17:00
Dag 1
Vrijdag 22 november 2019
09:30 - 17:00
Dag 2
Vrijdag 6 december 2019
09:30 - 17:00
Dag 3
Vrijdag 20 december 2019
09:30 - 17:00
Dag 4

The School of Life
Frederiksplein 54
1017 ZP Amsterdam, Noord-Holland

Organisator
The School of Life
s6gC8g52

De resultaten

 • Je krijgt inzicht in jouw voornaamste drijfveren en welke activiteiten je energie geven
 • Je benoemt aan welke voorwaarden je werk moet voldoen om voldoening en betekenis te hebben
 • Je gaat inzien hoe en waarom je in het verleden beslissingen hebt genomen en hoe die je gebracht hebben waar je nu bent
 • Je leert valkuilen herkennen en vermijden
 • Je krijgt een dieper en breder besef van wat succes voor jou betekent
 • Je formuleert wat je belangrijkste doelen worden voor de komende jaren
 • Je maakt een actieplan om je inzichten om te gaan zetten in daden

Dag 1

De eerste dag onderzoek je jouw persoonlijke geschiedenis. Je doet dat aan de hand van het verhaal van jouw leven en het filosofische begrip narrativiteit. Wat heeft je gemaakt tot wie je nu bent? Wat heb je bereikt? Maar ook: Wat kan je leren van de afgelopen periode? Wat zijn je valkuilen? En wat hebt je gemist in het werk dat je tot nu toe hebt gedaan?
Ook ga je je karakter analyseren door je onder andere te verdiepen in de deugdethiek van Aristoteles. Welke gewoonten heb je en hoe heb je die aangeleerd? Wat maakt jou tot wie je bent en waarvan zou je liever afscheid nemen?

Dag 2

De tweede dag vervolgen we met het verkennen van wie je bent. Niet als één vaststaand zelf, maar juist de veelzijdigheid en veranderlijkheid die je in je hebt, beschouwen we van alle kanten, met hulp van de ideeën van de filosoof Charles Taylor. Wie ben jij nu? Wat vraagt de aandacht, en wat geeft jou de meeste betekenis?
Vervolgens gaan we naar de toekomst kijken. Met behulp van de dichter David Whyte kijken we naar de drie huwelijken die je hebt in je leven, dat met jezelf, met belangrijke anderen, en met je werk. Hoe spreken deze huwelijken met elkaar? Wat moet welke plek krijgen? Wat heb je nodig om volledig tot je recht te komen in de verschillende aspecten van je leven? Wanneer ervaar je geluk in elk domein? Wanneer maak je impact? En welke offers ben je bereid te brengen voor succes op een bepaald gebied?

Dag 3

Deze dag staat in het teken van actie. We kijken eerst naar wat je in de weg kan staan om je intenties en dromen voor de toekomst te realiseren. Liggen die obstakels extern of intern? Onder andere geïnspireerd door de klassieke Sceptici proberen we onze oordelen op te schorten en meer ruimte te creëren voor vernieuwing.
Met behulp van de filosoof Sartre ga je jezelf uitdenken voor het volgende jaar. Wat ga je doen of juist niet meer doen? Hoe ga je dat doen? En wie gaan je helpen bij je ideeën voor de toekomst?

Dag 4

De laatste dag staat in het teken van reflectie op je voortgang en dieper inzicht in hoe je je pad naar de toekomst tot nu toe hebt gevormd. We evalueren hoe het gaat en hoe je koers houdt. Door middel van het Socratische gesprek verkennen we zo objectief mogelijk wat je verder vooruit kan stuwen en hoe je je toekomst nog beter uitdenkt. Zodat je vastberaden je nieuwe koers kan vervolgen.

 

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712

Wil je een overzicht van de beste evenementen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Events.