, , ,

Seminar: Samen vlammen

Met elkaar naar een vitale organisatie

Op het seminar ‘Samen vlammen’ laten onder andere energie-expert Hans van der Loo, toppsychologe Elke Geraerts en inspirator Arjen Banach je zien én ervaren hoe je met elkaar een vitale en winnende organisatie realiseert.

Uitverkocht
Wanneer?
11 juni 2020

Waar?
DUS Utrecht

Uitverkocht

Seminar: Samen vlammen

Hoe kom je samen tot een vitale organisatie met gemotiveerde, loyale teams en medewerkers? Tot een organisatie die betere en duurzame resultaten oplevert?

Op het seminar ‘Samen vlammen’ laten onder andere energie-expert Hans van der Loo, toppsychologe Elke Geraerts en inspirator Arjen Banach je zien én ervaren hoe je met elkaar een vitale en winnende organisatie realiseert. Hoe je de energie binnen jouw organisatie laat stromen en hoe je teams en medewerkers volop laat floreren. Weg van de stilstand, sleur en stress… tijd om samen te vlammen!

Sprekers

 • Arjen Banach – inspirator, spreker, auteur van ‘Organisatievibe’
 • Elke Geraerts – Psycholoog, partner ‘Better minds at work’
 • Hans van der Loo – Adviseur bij betterday, publicist, auteur en spreker op het gebied van gedrags- en organisatieverandering.
 • Patrick Davidson – adviseur bij Betterday, spreker en publicist
 • Marijke Lingsma – directeur van Coachboulevard, auteur van diverse coachingbestsellers
 • Frank Schurink – Spreker, trainer, coach. Auteur van de bestseller ‘Gedoemanagement’
 • Annemieke Figee – psycholoog, teamcoach bij Firijn
 • Leonie van Rijn – psycholoog en zelfstandig teamcoach, Firijn
 • Stephen Steijger – trainer, coach, managing partner ‘Optimaal talent’
 • Viktor Steijger – trainer, coach, managing partner ‘Optimaal talent’
 • Jaco van der Schoor – directeur Mensen in Bedrijf, expert teamontwikkeling
 • Peter Dona – adviesbureau Dona HR Advies LLP, auteur ‘Aan de slag met duurzame inzetbaarheid’

Zorgeloos inschrijven

Natuurlijk beseffen wij ook dat doorgang van de verschillende evenementen en opleidingen in deze tijd niet gegarandeerd is. Wanneer een startdatum door de huidige omstandigheden niet kan worden gehaald, dan zal er een nieuwe datum gekozen worden. Als blijkt dat het nieuwe moment je niet uitkomt dan kun je (kosteloos) omboeken naar een ander evenement of opleiding. Mocht er geen goed passend alternatief zijn dan krijg je uiteraard je geld terug.

Donderdag 11 juni 2020
09:30 - 10:00
Ontvangst en registratie
10:00 - 10:15
Kickoff door Patrick Davidson
10:15 - 11:15
Elke Geraerts - Mentaal Kapitaal: Versterk veerkracht en vitaliteit in je organisatie
11:15 - 11:30
Korte break
11:30 - 13:30
Workshopronde 1
13:30 - 14:30
Hans van der Loo - Zincultuur als kickstart van nieuw werkvuur
14:30 - 14:45
Korte break
14:45 - 15:45
Workshopronde 2
15:45 - 16:45
Arjen Banach - Een organisatiecultuur die bruist
16:45 - 17:00
Afsluiting door Patrick Davidson
17:00
Borrel

DUS Utrecht
Sophialaan 1
3542 AR Utrecht, Utrecht

Organisator
Managementboek
managementboek logo2

Elke Geraerts – Mentaal Kapitaal: Versterk veerkracht en vitaliteit in je organisatie

Elke Geraerts’ verhaal over mentaal kapitaal vormt niet alleen het perfecte antigif tegen stress of burn-out, maar is ook een eyeopener voor iedereen die wil weten hoe investeren in veerkracht kan leiden tot meer productiviteit en geluk, voor jezelf en je gehele organisatie. Je gaat bovendien naar huis met een 48-uren durende uitdaging op zak, waarin Elke je stimuleert om een aantal veerkrachtige tips en tricks meteen toe te passen in de praktijk.


Workshopronde 1

1. Marijke Lingsma – Coaching op basis van (team)-energie

Tijdens deze workshop laat Marijke Lingsma je zien hoe je energie effectief inzet tijdens coaching. Zowel bij individuen als teams is energie de beste voorspeller van toekomstig gedrag. Je gaat aan de slag met handige formats waarmee je per direct kunt gaan coachen op basis van energie.

2. Stephen Steijger, Victo Steijger – Blij(f) Wendbaar met je team

Hoe kom jij met je team (weer) aan de bal in een continu veranderende werkomgeving? Benieuwd naar een integraal handvat om te bepalen of je als team en organisatie wendbaar afgesteld staat? Deze levendige breakout sessie is gebaseerd op het boek ‘Wendbaar Werken!’ In deze sessie leer je de regie te pakken met je team. Je neemt het heft in handen om wendbaar en weerbaar te blijven in woelige tijden. Zodat je als team leert hoe je toekomstbestendig blijft en blijvend het verschil kunt maken.

3. Frank Schurink – Gedoemanagement: een verrassend energieke opluchting

Gedoe: Iets wat veel tijd en energie vraagt, zonder dat het echt iets oplevert. Gedoemanagement maakt die tijd en energie vrij voor iets anders dan gedoe, iets wat mensen persoonlijk motiveert en organisaties een nieuwe energie geeft. Het is een heel simpel inzicht in het brein, dat enorme invloed heeft ons denken en handelen én als een opluchting ervaren wordt.

4. Annemieke Figee, Leonie van Rijn – Samenwerken voor gevorderden

Hoe je energievretende patronen in de samenwerking makkelijker doorbreekt.

In deze workshop leer je hoe je patronen in de samenwerking, waar energie op weglekt, sneller ziet. We leren je hoe je ervoor zorgt dat jouw team patronen zelf ook ziet, bespreekbaar maakt en deze waar nodig doorbreekt. Zodat jij er niet in je eentje aan hoeft te trekken. Meer bereiken met minder energie dus!


Hans van der Loo – Zincultuur als kickstart van nieuw werkvuur

Werkvuur – de positieve energie waarmee mensen aan het werk zijn – is niet alleen afhankelijk van individuele daden en gewoonten. Ook de culturele context ia van groot belang. Sterker nog, om je werkvuur een kick-start te geven, is het cruciaal om over een energieke zincultuur te beschikken. Wat zijn de kenmerken van zo’n zincultuur?

Wat zijn concrete voorbeelden? Wat kun je doen om morgen met de bouw van een zincultuur te beginnen? In een spetterende presentatie krijg je antwoord op deze vragen.


Workshopronde 2

1. Jaco van der Schoor – Vitale teams

Werken aan vitale organisaties vraagt om werken aan vitale teams. Vitale teams zijn team die ‘gezond’ functioneren, waar de communicatie op orde is, er steun en vertrouwen is, waar mensen zich kunnen ontwikkelen en waar ze kunnen leren. Dat vraagt aandacht voor de teamontwikkeling. Maar waar begin je? In deze workshops aandacht voor de elementen die een team tot een vitaal team maakt. Je onderzoekt hoe vitaal jouw team is en maakt een begin met een vitaliteitsplan voor je eigen team. Direct resultaat dus!

2. Peter Dona – Effectieve interventies voor duurzame inzetbaarheid

In deze workshop nemen we je mee in de wereld van interventies op duurzame inzetbaarheid. De keuzemogelijkheden zijn enorm, maar welke interventies werken nu echt? Samen met verzekeraar ONVZ geeft Peter Dona je inzicht in de bewezen meest effectieve interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Na deze workshop kun je weloverwogen keuzes maken, van welke interventie je wanneer inzet, waarom en met welk beoogd resultaat.

3. Patrick Davidson en Hans van der Loo – Hoe energieke mensen & teams positieve impact maken

Tijdens deze workshop leer je niet alleen wat energie is maar ook hoe het werkt. En, belangrijker nog, je leert hoe je jezelf en je team kunt activeren om positieve impact te maken. Je krijgt de nieuwste inzichten uit onderzoek en praktijk op een rijtje gezet. Je gaat vervolgens zelf actief aan de slag met de energiezones en energiebronnen en maakt kennis met handige formats en interventies die je de volgende dag meteen kunt toepassen in je werk.

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712

Wil je een overzicht van de beste evenementen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Events.