De essentie van cultuur

Samen bouwen aan een sterkere organisatie

Cultuurverandering begint met de mensen binnen jouw organisatie, maar wat is een goed startpunt voor deze verandering? Kom naar het seminar en ontdek welke bouwstenen jij nodig hebt om samen met jouw mensen een wendbare cultuur te realiseren. Dit leer je onder andere van sprekers Arend Ardon en Rini van Solingen.

Uitverkocht
Wanneer?
15 februari 2019

Waar?
Green Village

Uitverkocht

De essentie van cultuur

Cultuurverandering begint met de mensen binnen uw organisatie, maar wat is een goed startpunt voor deze verandering?

Kom naar het seminar en ontdek welke bouwstenen je nodig hebt om samen met jouw mensen een wendbare cultuur te realiseren. Tijdens deze dag leer je richting te geven aan het subtiele proces van gedragsverandering en het samen bouwen aan een winnende organisatiecultuur.

Er wordt deze dag een succesvolle praktijkcasus behandeld, inclusief oplossingen voor veel voorkomende issues als weerstand en het inzetten van de juiste mensen voor cultuurverandering.

Mis het niet: Vijf experts op het gebied van cultuur & gedrag.

Groepskorting

 € 100,- groepskorting p.p. vanaf 5 deelnemers.

Vrijdag 15 februari 2019
09:30 - 10:00
Ontvangst en registratie met koffie en thee
10:00 - 10:15
Opening van deze dag | Simon van der Veer
10:15 - 11:15
Bouwstenen voor snelle cultuurverandering | Karen Reichert
Een cultuur veranderen wordt vaak gezien als een lastig en langdurig proces. Maar het kan ook anders. In deze sessie laat Karen Reichert zien dat een succesvolle cultuurverandering binnen een jaar te realiseren is. Op basis van een beproefd model krijgt u inzicht in de bouwstenen die daaraan bijdragen. Karen biedt u een nieuw perspectief voor een snelle én succesvolle cultuurverandering op basis van het principe: waarderen wat er is, ontdekken wat er kan.
11:15 - 12:15
Bouwen vanuit vertrouwen | Merlijn Ballieux
Hét vraagstuk van deze tijd gaat over het toevoegen van waarde. Wat is de ‘essentie’ of ‘bedoeling’ van een organisatie? En wat komt daarvan daadwerkelijk terecht? Dit vraagstuk vereist anders denken, maar zeker ook anders doen. Het vereist een manier van veranderen die ervan uitgaat dat de mensen de organisatie vormen en niet het papier of het plan. Kortom, het gaat om veranderen in de echte wereld. Hoe begint de verandering bij wat er al gaande is in de organisatie en hoe u daarbij aansluit?
12:15 - 13:00
Netwerklunch
13:00 - 14:00
Praktijkcasus over succesvolle cultuurverandering | Mariënne Verhoef
Mariënne Verhoef vertelt hoe ze bij Spirit - van oorsprong een centraal gestuurde organisatie -het werk nu op een zelfsturende integrale manier in de wijk organiseren: "weg van de hokjesgeest en processen van onderop laten komen, mensen enthousiasmeren, en vooral ook ondernemerschap aanjagen en ondersteunen. Maak gebruik van de energie en motivatie van mensen."
14:00 - 15:00
De managementparadox bij het creëren van een nieuwe organisatiecultuur | Arend Ardon
Hoe initieert u een cultuurverandering terwijl u – als manager, als leidinggevenden - juist steeds minder ‘in control’ bent over alles wat er in een organisatie gebeurt? Arend Ardon gaat in op deze paradox en laat zie hoe u echte vernieuwing in uw organisatie brengt. Hoe u mensen uitdaagt om met nieuwe ideeën te komen en die ook écht uit te voeren. Hoe u een positieve, vernieuwende cultuur ontwikkelt, tot in alle haarvaten van het kantoor. Niks invoeren of uitrollen, maar samen leren, experimenteren en werken aan een cultuur van verandering.
15:00 - 15:30
Korte netwerkbreak
15:30 - 16:30
Wendbaar leiderschap als motor voor samenwerking | Rini van Solingen
Terwijl steeds meer organisaties omwille van effectiviteit, snelheid en wendbaarheid overstappen op zelfsturende teams, is de leidinggevende niet te benijden. Immers, hun oude manier van aansturing moet op de schop, en alles wat tot nu toe werkte wordt ter discussie gesteld. Rini van Solingen vertelt hoe u als manager samen kunt bouwen aan een cultuur van continu leren, experimenteren, verbeteren en echte waarde bieden aan de klant. Een organisatie die waarin plezier én resultaat hoog in het vaandel staan.
16:30
Afsluiting door Simon van der Veer en netwerkborrel

Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein, Utrecht

Organisator
Managementboek
managementboek logo2

Je leert:

  • Welke instrumenten u kunt inzetten voor snellere cultuurverandering
  • Wat de eerste stappen zijn om het verschil te maken
  • Wat kunt u doen om cultuurverandering écht vanuit het team zelf te laten komen
  • En hoe u om kunt gaan met de cultuur-paradox

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Marloes van As

Opleidingsadviseur

06 - 13 96 34 08 of 020 - 26 20 712