, , , ,

Veranderdynamiek

6 topsprekers over samen veranderen

Hoe komen we tot samenspel zodat we onszelf en onze organisaties kunnen kwalificeren voor de toekomst? Op 27 maart bieden zes topsprekers een hele dag concrete inspiratie en delen hun actuele kennis en ervaring met het veranderen van organisaties door samenspel.

Wanneer?
7 oktober 2020

Waar?
Theater Maitland

Prijs?

625,00 excl. btw

Je kunt maximaal 4 tickets bestellen. Klik hier om een groepsarrangement aan te vragen.

Veranderdynamiek

In onze dynamische wereld heb je niet zoveel aan planmatig veranderen. Want dynamiek laat zich niet vangen in vaste faseringen en verandermethoden. Een dynamische wereld verlangt het organiseren van wendbaarheid en een veranderaanpak die uitgaat van experimenteren en leren. Een aanpak die zich kenmerkt door samen spelen.

6 experts over het veranderen van organisaties

Hoe komen we tot samenspel zodat we onszelf en onze organisaties kunnen kwalificeren voor de toekomst? Op 27 maart bieden zes smaakmakers een hele dag concrete inspiratie en delen hun actuele kennis en ervaring met het veranderen van organisaties door samenspel.

Een greep uit het programma:

  • Dagvoorzitter Jaap Boonstra spreekt over ‘Het spelmodel voor organisatieverandering’.
  • Ontwikkeldeskundige Manon Ruijters zoomt in op ‘Samenspel van professionals in een lerende organisatie’.
  • Organisatieadviseur Tjip de Jong vertelt over ‘Verslaafd aan organiseren’.
  • Bestsellerauteur Hans van der Loo spreekt over ‘Golven van verandering creëren’.
  • Interventiekundige Shirine Moerkerken zoomt in op ‘Hoe we veranderen’.
  • Leiderschapsexpert Janka Stoker kijkt naar ‘Goede leiders zweven niet’.
Woensdag 7 oktober 2020
09.00
Ontvangst
09:30
Opening door dagvoorzitter Jaap Boonstra
09:40
Samenspelen in verandering - Jaap Boonstra
10:30
De vanzelforganisatie - Simon van der Veer
11:15
Ochtendbreak
11:45
Betekenisvolle werkrelaties - Ina Ahuis
12:30
Vragen en antwoorden
12:45
Lunch
13:30
Veranderversnellers – Kilian Bennebroek Gravenhorst
14:15
Leiderschap in verandering – Anouk Brack
15:00
Middagbreak
15:30
Samenspel in tribes - Jitske Kramer
16:15
Vragen en antwoorden o.l.v. Jaap Boonstra
16:30
Afsluiting en borrel

Theater Maitland
De Horst 1
3971 KR Driebergen, Utrecht

Organisator
Managementboek
managementboek logo2

Samenspelen in verandering – Jaap Boonstra

Jaap Boonstra  presenteert een spelmodel voor organisatieverandering en nodigt u uit om mee te spelen. Het spelmodel gaat over het maken van een context voor veranderen en impact hebben om gewenste veranderingen te realiseren. Veranderringen krijgen betekenis door vanuit een gedeelde spelambitie veranderstrategieën te kiezen met passende spelvormen en een krachtige spelverdeling. De kern is dat betrokken spelers een verandering tot leven brengen door bewust veranderstrategieën en spelvormen te kiezen om resultaat te bereiken.

De vanzelforganisatie – Simon van der Veer

Goed presterende organisaties beschikken over een hoge mate van zelforganiserend vermogen. Ze vertrouwen op het gezonde boerenverstand van hun mensen, want een hoop zaken lopen ‘vanzelf’ al goed en hebben geen sturing van hogere hand nodig. Zelforganisatie hoef je ook niet te implementeren, want dit vermogen is er van nature al. Elke organisatie is daarom een Vanzelforganisatie, maar dat betekent niet dat alles vanzelf gaat. Simon van der Veer vertelt hoe je werkt aan organisatieontwikkeling.

Betekenisvolle werkrelaties – Ina Ahuis

Samenwerken aan verandering betekent met elkaar in het onbekende stappen. Werkrelaties zijn daarbij een belangrijk houvast. Wat maakt werkrelaties betekenisvol en hoe zitten we onszelf in de weg als het spannend wordt? Hoe kunnen we juist plezier beleven aan spanning en hiermee de verandering inzetten?

Veranderversnellers – Kilian Bennebroek Gravenhorst

Om verandering te realiseren, heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? Kilian Bennebroek Gravenhorst laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe je de ervaring van anderen kunt gebruiken om de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken.

Leiderschap in verandering – Anouk Brack

Leiderschap in een veranderende wereld die tegen grenzen aanloopt, vraagt om een verandering in leiderschap. Leiderschap waarin ‘Samen doen wat ertoe doet’ centraal staat. Anouk Brack geeft tips voor minder gedoe en meer bedoeling met haar methode voor organisatiebloei.

Samenspel in tribes – Jitske Kramer

Soms lijkt het alsof we onszelf, en ons leiderschap, volledig opnieuw moeten uitvinden. Jitske Kramer denkt dat dat maar ten dele waar is. We hebben namelijk als mensheid een eeuwenlange ervaring in samenwerken, samenleven, overleggen, besluiten en veranderen waaruit we kunnen putten. Een lezing met antropologisch inzichten die kunnen helpen om sterke en gezonde organisaties te creëren en onderhouden.

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712

Wil je een overzicht van de beste evenementen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Events.