, , , , , , ,

Collegereeks Organisatie 3.0

Wendbaar werken, leidinggeven en organiseren in de 21e eeuw

26

Transformeer van een hiërarchische naar een flexibele organisatie. Leer in negen weken van topdocenten anders organiseren en leidinggeven.

Uitverkocht
Wanneer?
8 februari t/m 19 april 2018

Waar?
Bar Beton Rijnsweerd

Collegereeks Organisatie 3.0

De meeste organisatiestructuren zijn gericht op controle en beheersing. Dat leidt tot risicomijdend gedrag, wantrouwen en afhankelijkheid. ‘Organisaties 3.0’ kennen daarentegen geen hiërarchie. Ze zijn duurzaam, minimaal gemanaged en gericht op co-creatie. In deze collegereeks leer je van negen topdocenten hoe je van een hiërarchische organisatie transformeert naar een flexibele organisatie 3.0.

Digitale techniek

Mensen adopteren in snel tempo digitale techniek. Het gevolg is dat markten verschuiven, klanten mondiger zijn, medewerkers andere werkverwachtingen hebben en kennis een collectief goed is geworden. Organisaties moeten daarop inspelen. Want één ding is zeker: ben je als organisatie niet flexibel en wendbaar, dan is je bestaansrecht onzeker. Organisatiestructuren moeten dynamischer, minder formeel en transparanter. Maar hoe dan?

Wendbare organisatie

Dankzij een andere manier van organiseren en leidinggeven worden organisaties wendbaar. Er ontstaan samenwerkingsverbanden van mensen en bedrijven die elkaar vinden in een gezamenlijk doel, zonder dat er sprake is van hiërarchie of een juridische entiteit. Daarnaast moeten leidinggevenden meer ruimte geven aan hun medewerkers. Ze moeten kaders stellen en durven loslaten, zodat creativiteit en inventiviteit ruim baan krijgt.

Maar dat is nog niet zo simpel

Deze reeks helpt managers, ondernemers en professionals die weten dat het anders kan én moet. Voor diegenen die met een ‘organisatie 3.0’ aan de slag willen, maar nog niet weten hoe. Drie maanden ga je aan de slag met de slimste denkers en doeners. Een pleidooi om op een slimme manier te veranderen.

Boekenpakket

Om de stof van deze collegereeks optimaal tot je te nemen kun je bij je inschrijving kiezen voor het boekenpakket. De boeken zal je na het eerste college ontvangen. Het pakket bestaat uit de volgende titels:

  • ‘Metamorfose. De nieuwe welvaart.’ door Wim de Ridder
  • ‘De disruptieparadox’ door Menno Lanting
  • ‘Customers: The day after tomorrow’ door Steven van Belleghem
  • ‘Ik was een schaap’ door Jef Staes
  • ‘Anders vasthouden’ door Wouter Hart
  • ‘Het Rijnlandboekje’ door Mathieu Weggeman & Jaap Peters
  • ‘We quit mail’ door Kim Spinder

Download gratis brochure

Video Impressie ‘Organisatie 3.0’

Krijg een indruk van het evenement door onderstaande video te bekijken:

Donderdag 8 februari 2018
16:00 - 19:00
College 1: Wat we al weten is niet te geloven en toekomstbeelden opgesteld voor 2025 die onze fantasie te boven gaan. In dit college verkent Wim de Ridder de technologische ontwikkelingen die de wereld de komende decennia zullen veranderen.
Donderdag 15 februari 2018
16:00 - 19:00
College 2: Olietankers en speedboten. Veel van de nieuwe technologie wordt nog vaak gezien als iets losstaands, waar je wat mee moet als je producten en processen wilt innoveren. In dit college neemt Menno Lanting je mee in pleidooi om in actie te komen.
Woensdag 8 maart 2017
16:00 - 19:00
College 3: Klantenrelaties in transformatie. Bedrijven die het verschil weten te maken met een ‘human touch’ veroveren het hart van hun klant. De wereld bevindt zich in een enorme fase van digitalisering. Klantenrelaties moeten mee evolueren in deze trend. Dit college met Steven van Belleghem gaat over een extreme digitalisering van het klantencontact.
Donderdag 15 maart 2018
16:00 - 19:00
College 4: Het verhaal van de ‘red monkey' innovation management. Hoe creëer je een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Jef Staes geeft een beklijvend en uitdagend inzicht in de werking van organisaties.
Donderdag 22 maart 2018
16:00 - 19:00
College 5: Terug naar de bedoeling. Binnen organisaties worden we vaak opgeslokt door allerlei zaken die niet horen bij waar het werkelijk om gaat. Wouter Hart roept tot bevrijding van te veel beheersbaarheid. Hij komt met een nieuwe besturingsfilosofie die jou uitnodigt tot een andere manier van denken en organiseren.
Donderdag 29 maart 2018
16:00 - 19:00
College 6: Voorbij management: de zinnige organisatie. Wie orde zaait zal chaos oogsten, met Walter Baets.
Donderdag 5 april 2018
16:00 - 19:00
College 7: Essenties van leidinggeven aan professionals. Om succesvol leiding te geven aan leidinggevenden heb je een andere stijl nodig. Mathieu Weggeman neemt je mee op het aansturen op gedeelde waarden en collectieve ambitie en minder op basis van planning en control.
Woensdag 12 april 2017
16:00 - 19:00
College 8: Andere skills, tools en mindsets. Zelfstandig innoveren en merkbaar verbeteren bij bij je eigen mindset! Dit college wordt verzorgd door Kim Spinder.
Donderdag 19 april 2018
9:30 - 17:00
- Optioneel - Masterclass Organisatie 3.0, van denken naar doen En nu? Hoe pak je het aan? Waar begin je? Onder leiding van Camilla van den Boom Strategy director bij Sturrm.

Bar Beton Rijnsweerd
Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht, Utrecht

Organisator
Focus Learning Journeys
Focus Learning Journeys

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712

Wil je een overzicht van de beste evenementen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Events.