Business Development & Leiderschap

Leer de juiste managementskills om een business development strategie te implementeren

Om nieuwe markten aan te boren en/ of nieuwe producten te lanceren, is vaak een interne verandering nodig. Om een veranderproces succesvol door te voeren, is kennis op het gebied van Business Development, Leiderschap en Verander management van groot belang. Met deze cursus leer je de juiste managementskills om een business development strategie te implementeren.

Wanneer?
Start 11 april 2019

Waar?
Utrecht Business School

Prijs?

1.450,00 excl. btw

Je kunt maximaal 4 tickets bestellen. Klik hier om een groepsarrangement aan te vragen.

Business Development & Leiderschap

Om nieuwe markten aan te boren en/ of nieuwe producten te lanceren, is vaak een interne verandering nodig. Om een veranderproces succesvol door te voeren, is kennis op het gebied van Business Development, Leiderschap en Verander management van groot belang. Zonder goede voorbereiding kan een ingezette verandering immers totaal verkeerd uitpakken. Na afronding van de cursus ‘Business Development & Leiderschap’ weet je wat er nodig is om een organisatie te veranderen en heb je de juiste managementskills om een business development strategie te implementeren.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Welke trends zijn er op het gebied van business development & verandermanagement?
 • Welke theorieën, inzichten en business developmentconcepten zijn er te gebruiken?
 • Hoe kan ik een effectieve business development/ innovatiestrategie formuleren?
 • Hoe kan ik de business developmentstrategie implementeren in de organisatie?
 • Welke rol spelen leadership, verandermanagement en bedrijfscultuur bij innovatie?
 • Welke vaardigheden zijn vereist om vernieuwingen door te kunnen voeren?
 • Hoe meet ik de effectiviteit van de business development/ innovatiestrategie?

Voor wie is deze cursus geschikt?
De cursus ‘Business Development & Leiderschap’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van Business Development, Innovatie, Leiderschap en Verandermanagement. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of organisatiekundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Startdata en locatie
Deze opleiding gaat drie keer per jaar van start. Colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

De cursus ‘Business Development & Leiderschap’ duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. Je volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties. Hierin volg je colleges en werkt aan opdrachten. De colleges vinden deels in de middag en deels in de avonduren plaats. Jouw investering hiervoor bedraagt EUR 1.450,- (ex BTW).

Utrecht Business School
Savannahweg 17
3542 AW Utrecht, Utrecht

Organisator

Utrecht Business School

Utrecht Business School

Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de business development/ innovatiestrategie. U weet hoe u een effectief business developmentproces kunt opstarten en hoe u de organisatie kunt bewegen in een wenselijke richting. U bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden die bepaalde managementstijlen hebben voor het welslagen van business development/ veranderprocessen. U weet tevens hoe u het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren en culturen. U bent op de hoogte van de succesfactoren van business/ change leaders en weet hoe u een succesvolle implementatie kunt doorvoeren. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van business development en  change management.

 • Hoogwaardige kennis en inzichten
 • Unieke combinatie wetenschap en praktijk
 • Behalen van ‘persoonlijk doel’ staat centraal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Financieel aantrekkelijk voorwerkgever en werknemer

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Marloes van As

Opleidingsadviseur

06 - 13 96 34 08 of 020 - 26 20 700