Business Development & Leiderschap

Leer de juiste managementskills om een business development strategie te implementeren

Om te komen tot succesvolle veranderingen van jouw organisatieprocessen, is het belangrijk om de juiste kennis te hebben van Business Development, Leiderschap en Verandermanagement. Want zonder goede voorbereiding kan een ingezette verandering totaal verkeerd uitpakken.

Uitverkocht
Wanneer?
Start 13 juni 2019

Waar?
Utrecht Business School

Uitverkocht

Business Development & Leiderschap

Om nieuwe markten aan te boren en/of nieuwe producten te lanceren, is vaak een interne verandering nodig. Om te komen tot succesvolle veranderingen van jouw organisatieprocessen, is het belangrijk om de juiste kennis te hebben van Business Development, Leiderschap en Verandermanagement. Want zonder goede voorbereiding kan een ingezette verandering totaal verkeerd uitpakken.

Na afronding van de cursus ‘Business Development & Leiderschap’ weet je wat er nodig is om een organisatie te veranderen en heb je de juiste managementskills om een business development strategie te implementeren.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Welke trends zijn er op het gebied van business development & verandermanagement?
 • Welke theorieën, inzichten en business developmentconcepten zijn er te gebruiken?
 • Hoe kan ik een effectieve business development/ innovatiestrategie formuleren?
 • Hoe kan ik de business developmentstrategie implementeren in de organisatie?
 • Welke rol spelen leadership, verandermanagement en bedrijfscultuur bij innovatie?
 • Welke vaardigheden zijn vereist om vernieuwingen door te kunnen voeren?
 • Hoe meet ik de effectiviteit van de business development/ innovatiestrategie?

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus ‘Business Development & Leiderschap’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van Business Development, Innovatie, Leiderschap en Verandermanagement. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of organisatiekundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Startdata en locatie

De cursus ‘Business Development & Leiderschap’ duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges. Je volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten en werkt aan opdrachten. Colleges vinden om de twee weken plaats en er vinden per dag twee colleges plaats. Het eerste college start om 15.00 uur, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Tussendoor wordt een diner verzorgd.

Donderdag 13 juni 2019
15:00 - 21:00
Bedrijfscultuur en verandermanagement (college 1 en 2)
Donderdag 27 juni 2019
15:00 - 21:00
Leadership in business development projecten (college 3 en 4)
Donderdag 4 juli 2019
15:00 - 21:00
Implementatie new businessbeleid (college 5)

Utrecht Business School
Savannahweg 17
3542 AW Utrecht, Utrecht

Organisator
UBS
Utrecht Business School

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de business development/innovatiestrategie. Je weet hoe je een effectief business developmentproces kunt opstarten en hoe je de organisatie kunt bewegen in een wenselijke richting. Je bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden die bepaalde managementstijlen hebben voor het welslagen van business development/ veranderprocessen. Je weet tevens hoe je het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren en culturen. Je bent op de hoogte van de succesfactoren van business/change leaders en weet hoe je een succesvolle implementatie kunt doorvoeren. Tot slot ben je op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van business development en  change management.

 • Hoogwaardige kennis en inzichten
 • Unieke combinatie wetenschap en praktijk
 • Behalen van ‘persoonlijk doel’ staat centraal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Financieel aantrekkelijk voorwerkgever en werknemer

College 1 + 2

Bedrijfscultuur en verandermanagement

Tijdens deze dag leert hoe je je business development/ innovatiestrategie intern kunt doorvoeren. Je krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, identiteit en waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. Je krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee je je new businessstrategie gedegen ten uitvoer kunt brengen en je weet welke krachten er spelen binnen organisaties en hoe je daarmee je voordeel kunt doen.

 

College 3 + 4

Leadership in business development projecten

Tijdens deze dag leer je welke rol leadership kan spelen bij het veranderen van de organisatie. Je krijgt nieuwe kennis en inzichten over de succesfactoren van business innovation leaders. Wat maakt hen tot winnaars op het gebied van businesss development en wat onderscheidt hen van de concurrentie? Andere vragen die worden beantwoordt zijn: Welke managementstijlen zijn het meest effectief in welke bedrijfsomgevingen? Welke stijl zou voor jouw situatie het best passen? Je krijgt inzicht in je huidige managementvaardigheden en wordt bijgespijkerd op deelaspecten. Tot slot krijg je aan de hand van enkele best practices en cases voorbeelden van succesvolle business development projecten en -implementaties.

 

College 5

Implementatie new businessbeleid

Tijdens deze dag leer je hoe je de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van een nieuwe innovatiestrategie. Je leert hoe je doelstellingen opstelt, hoe je je business development/ innovatieteam prepareert en hoe je dit kunt managen maar bovenal: hoe je grip kunt houden op het totale implementatieproces. Je wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces. Op welke KPI’s wordt gestuurd, welke metrics worden gehanteerd en wanneer dient er bijsturing in het proces plaats te vinden?

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

020 - 26 20 712

Wil je een overzicht van de beste evenementen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Events.